Recepty:aneb můj koníček
Recepty
Recept
1 kg hladké mouky
6 vajec
400 g moučkového cukru
200 g másla ( Hera )
12 pol. lžic medu ( používám pampeliškový )
1/2 balíčku perníkového koření
100 g kakaa (kupuji v Lídlu)
2 kypřící prášky do perníku
Příprava těsta.
Do mísy postupně prosejeme cukr, do kterého přidáme celá vejce. Dále vmícháme rozpuštěný med a rozpuštěné máslo. Poté přidáme perníkové koření, mouku a kakao. Zpracujeme hladké těsto. Necháme v lednici uležet dva dny.Těsto vyndáme a necháme dvě hodiny ležet při pokojové teplotě.
Bílková poleva
Složení : zhruba 200g moučkového cukru
1 bílek
citrón po případě citrónka
Postup : Dvakrát prosátý cukr smícháme s rozmíchaným bílkem a citrónkou. 15 minut mícháme.
Polevu můžeme přibarvovat potravinářských barvivem.
Na polévání perníčků polevu více naředíme citrónkou.
Nově používám Královskou glazuru.